ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα με σύγκλινο Μάνης και αυγάΠίτσα με σύγκλινο Μάνης και αυγά
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αυτή την γρήγορη πίτσα με μελιτζάνες, φέτα και ροδέλες ντομάτας, πρώτα, σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες με το κρεμμύδι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς.
  3. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις, για να είναι καυτός όταν θα βάλουμε την πίτσα.
  4. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί διαμέτρου περίπου 32 - 34 εκ. (ή ένα μακρόστενο ταψάκι) και απλώνουμε τη βάση της πίτσας.
  5. Καλύπτουμε τη βάση με το κατίκι και σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια.
  6. Απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας, από πάνω σκορπίζουμε τη φέτα, τις ελιές, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι στο φούρνο για περίπου 14 - 15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη από κάτω και να ροδίσει η πίτσα στην επιφάνεια.
  8. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.

Τι πίνουμε; Μια pale ale μπίρα από τις θαυμάσιες ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών