ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚεφτέδες μοσχαρίσιοι με μπέικον και βασιλικόΚεφτέδες μοσχαρίσιοι με μπέικον και βασιλικό
10' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Τεμάχια: 25τμχ

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους κεφτέδες ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 κουτ. γλυκού αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν.
  2. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για 5 λεπτά με τα χέρια μας.
  3. Το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό, αφού δεν περιέχει βρεγμένο ψωμί και άλλα υγρά.
  4. Το πλάθουμε σε μεγαλούτσικους κεφτέδες βάρους περίπου 40 γρ. ο καθένας, τους βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα και τους αφήνουμε κατά μέρος.
  5. Συνεχίσουμε με την σάλτσα και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα υλικά να μαραθούν.
  6. Ρίχνουμε το θυμάρι, αλάτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη δάφνη, το κρασί και τις ντομάτες.
  7. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι η σάλτσα σχεδόν να δέσει (αν η σάλτσα δείχνει να χάνει τα υγρά της και να στεγνώνει, προσθέτουμε 100 ml ζεστό νερό).
  8. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
  9. Βάζουμε στη σάλτσα τους κεφτέδες, σε μονή στρώση, και ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο.
  10. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι κεφτέδες.
  11. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι.

Στο ποτήρι μας: Ενα Cabernet Sauvignon με τα μανιτάρια και τους κεφτέδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 65.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών