ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣOι κλασικές πατάτες dauphinoiseOι κλασικές πατάτες dauphinoise
Ανορθόδοξος τρόπος, με εξαιρετικό αποτέλεσμα: οι πατάτες γίνονται ιδιαίτερα τραγανές και με μια κρούστα σαν λουκουμάδες.

5' προετοιμασία
22' τηγάνισμα
Σύνολο: 27'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μανιάτικες, σιγοτηγανισμένες πατάτες, αρχικά καθαρίζουμε τις πατάτες.
  2. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε όσο πιο ισομεγέθη μπαστουνάκια γίνεται, πάχους 4-5 χλστ.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, περίπου 3 εκ. από τον πάτο του σκεύους, και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά (για κλίμακα 1-3 γυρίζουμε στο 2 και για κλίμακα 1-12 στο 6).
  4. Ρίχνουμε τις πατάτες και «σιγοτηγανίζουμε» για 10-12 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  5. Δυναμώνουμε για λίγο τη φωτιά (για κλίμακα 1-3 γυρίζουμε τον διακόπτη στο 2,5 και για κλίμακα 1-12 στο 9) και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν.
  6. Δυναμώνουμε πολύ τη φωτιά (για κλίμακα 1-3 γυρίζουμε στο 3 και για κλίμακα 1-12 στο 12) και τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
  8. Πασπαλίζουμε, τις πατάτες, αμέσως με χοντρό θαλασσινό αλάτι και ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο κ.λπ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών