ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠένες με χοιρινό ρόστοΠένες με χοιρινό ρόστο
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις πένες με απάκι και λιαστές ντομάτες βράζουμε τις πένες σε άφθονο, αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι ορίζουν οι οδηγίες στο πακέτο.
  2. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο το απάκι και το κρεμμύδι, μέχρι να αλλάξουν χρώμα, για περίπου 4–5 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ελάχιστα δευτερόλεπτα.
  4. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και αλάτι (με μέτρο, καθώς το απάκι είναι αλμυρούτσικο), σοτάρουμε για λίγο ακόμη και σβήνουμε με το ούζο, το οποίο αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Σουρώνουμε τις πένες, φροντίζοντας να κρατήσουμε 2/3 φλιτζ. τσαγιού από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  6. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πιουν τα ζυμαρικά τα περισσότερα υγρά και προσθέτουμε το νεροκάρδαμο ή τη ρόκα ή τον μαϊντανό.
  8. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με λίγο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικά

Το απάκι* είναι αλλαντικό κρητικής προέλευσης από άπαχο χοιρινό κρέας, που μαρινάρεται σε ξίδι και καπνίζεται στον καπνό αρωματικών βοτάνων. Το βρίσκουμε στα ψυγεία μεγάλων σούπερ μάρκετ, σε επιλεγμένα παντοπωλεία και σε μαγαζιά με κρητικά τρόφιμα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε άλλο αλλαντικό όπως μπέικον, λουκάνικο ή σύγλινο.

Άρθρα και Συνταγές με Απάκι

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών