Η σκορδαλιά δεν είναι μονόδρομος. Οι διάφορες αλοιφές όπως η φάβα, τα ντιπ λαχανικών και οι μελιτζανοσαλάτες θα εμπλουτίσουν το τραπέζι της γιορτής και θα προσφέρουν ποικιλία και γεύση. Μπορείτε ακόμη, να πειραματιστείτε με γεύσεις ανατολίτικες. Τι θα λέγατε για μια πικάντικη μουχαμάρα από τη Συρία με πιπεριές Φλωρίνης και μπόλικο μπούκοβο ή μήπως ένα χούμους σερβιρισμένο με αραβικές πιτούλες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚλασικός μπακαλιάρος σκορδαλιά, η σπεσιαλιτέ του «Λελούδα»Κλασικός μπακαλιάρος σκορδαλιά, η σπεσιαλιτέ του «Λελούδα»

Συνταγές της στιγμής

Ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης με καρύδια: Στραγγίζουμε 1 βάζο πιπεριές Φλωρίνης και τις βάζουμε στον πολτοποιητή με 250 γρ. καρύδια, 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο σας αρέσει), αλατοπίπερο κατά βούληση, 1 πρέζα καγιέν ή πάπρικα της αρεσκείας μας σε σκόνη. Πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν μια λεία αλοιφή. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε αργή ροή (όπως κάνουμε με τη μαγιονέζα) μέχρι να προκύψει ένα ωραίο, αφράτο ντιπ. Θέλει προσοχή κατά την προσθήκη ελαιολάδου, για να μην βάλουμε περισσότερο από ό,τι σηκώνει το μείγμα. Η αλοιφή αυτή σερβίρεται με ζεστό ή φρυγανισμένο ψωμί και μπορεί να γίνει σάλτσα για ζυμαρικά ή σαλάτες.

Πολτός καρότου με κύμινο και πορτοκάλι: Βράζουμε 4 μέτρια καρότα (κατά προτίμηση βιολογικής γεωργίας) σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Τα πολτοποιούμε με 1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη, τον χυμό από 1 πορτοκάλι, αλατοπίπερο και ελάχιστο λάδι μέχρι να γίνουν ένας ενιαίος πολτός. Μεταφέρουμε τον πολτό σε ένα τηγάνι και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί ελαφρώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠώς ξαλμυρίζουμε σωστά τον παστό μπακαλιάρο: τα κλασικά βήματα και μυστικά που δεν ξέραμεΠώς ξαλμυρίζουμε σωστά τον παστό μπακαλιάρο: τα κλασικά βήματα και μυστικά που δεν ξέραμε ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπακαλιάρος για την 25η Μαρτίου: 22 λαχταριστές συνταγέςΜπακαλιάρος για την 25η Μαρτίου: 22 λαχταριστές συνταγές

Δείτε εδώ 20 συνταγές για τα συνοδευτικά της 25ης Μαρτίου:

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κουκιά

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φάβα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών