Λίγες ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα και όλοι αναμένουμε την πρόγνωση του καιρού, αν δεν βρέχει θα βγούμε οπωσδήποτε να πετάξουμε τον χαρταετό μας. Ξεκινάμε επίσης, τις ετοιμασίες για το καθαροδευτεριάτικο μενού.

Φωτογραφία: Περικλής Μεράκος

Ετοιμάζουμε τη λίστα με τα ψώνια και προγραμματίζουμε τα μαγειρέματά μας σωστά ώστε να απολαύσουμε την ημέρα με την οικογένεια ή και τους φίλους μας. Άλλωστε παραδοσιακά, η Καθαρά Δευτέρα δεν θέλει πολύ κόπο. Μας προετοιμάζει για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής και τα φαγητά της είναι συνήθως μεζεδάκια που εύκολα τα μεταφέρουμε στην ύπαιθρο. Εμείς φροντίσαμε για ένα πλήρες μενού όπου θα μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι από τους μεγάλους μέχρι τα μικρά παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαρακοστή: 24 νηστίσιμες μακαρονάδες με θαλασσινάΣαρακοστή: 24 νηστίσιμες μακαρονάδες με θαλασσινά

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Οι σεφ του Γαστρονόμου ετοίμασαν την απαραίτητη παραδοσιακή λαγάνα όπου γίνεται γρήγορα και εύκολα στο σπίτι, φυσικά αφράτη ταραμοσαλάτα, πιάτα με χταπόδι, καλαμαράκια, γαρίδες φάβες και σουπιές, αγκινάρες και γίγαντες. Επιλέγουμε όποια συνταγή μας αρέσει ή ετοιμάζουμε πολλές, αν μαζευτούμε αρκετοί. Οι προτάσεις πολλές, ώστε να επιλέξουμε ό,τι μας αρέσει περισσότερο και χωρίς μεγάλο κόστος να οργανώσουμε το μενού μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγκινάρες τυλιγμένεςΟι νηστίσιμες συνταγές της Εύης Βουτσινά: 26 πιάτα για τη Σαρακοστή
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Δεν ξεχνάμε να προμηθευτούμε τουρσιά και πίκλες, φυσικά μπόλικες ελιές και χαλβά του μπακάλη. Προμηθευόμαστε επίσης ρετσίνα, Σαντορίνες, τσίπουρο και ούζο, τα βάζουμε στο ψυγείο και είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε στην εξοχή, στη βεράντα, στην αυλή ή στην κουζίνα του σπιτιού μας την πιο αγαπημένη μας Δευτέρα, την Καθαρά Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιατί η νηστεία παχαίνει και 7 τρόποι να μην πάρουμε κιλά τη ΣαρακοστήΓιατί η νηστεία παχαίνει και 7 τρόποι να μην πάρουμε κιλά τη Σαρακοστή

Δείτε εδώ 25 συνταγές για την Καθαρά Δευτέρα:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών