Σε μαρμελάδα, ή σε σπιτικό λικεράκι, σε γλυκό του κουταλιού ή σε λαχταριστό τσίζκεϊκ, τα κεράσια είναι ένας μοναδικός φρουτένιος πειρασμός.

Είναι από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα φρούτα και στο κόκκινο χρώμα τους και την ζουμερή εικόνα τους δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Βρίσκουμε τα κεράσια από τις αρχές Μαΐου έως και τις αρχές Αυγούστου και πέρα από ωραία γεύση είναι προικισμένα με πολλές ευεργετικές ιδιότητες, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C και θρεπτικά συστατικά, ενώ έχουν λίγες θερμίδες.

Τα κεράσια προέρχονται από την δυτική Ευρώπη και την Ασία. Ανήκουν στο γένος Προύμνη, στην οικογένεια των ροδοειδών, όπως και τα βερίκοκα, τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα. Στην Ελλάδα παράγονται στην Πιερία, την Έδεσσα, τη Ροδόπη, τα Γρεβενά, και σε άλλα μέρη της βόρειας Ελλάδας ενώ θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας.

 

Δείτε εδώ 9 συνταγές με κεράσια:

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Ροφήματα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών