Ρωτώντας στο γραφείο τους συνεργάτες του Γαστρονόμου με ποια φαγητά μεγάλωσαν οι απαντήσεις ήταν καταιγιστικές. Κοκκινιστό με μοσχάρι, γεμιστά, κεφτεδάκια, ντολμαδάκια, μακαρόνια με κιμά, ψαρόσουπα, φακές, κοτόπουλο με πατάτες, γιουβέτσι, παστίτσιο, μπακαλιάρος τηγανητός ήταν μόνο μερικές. Όλοι είχαν μια συνταγή να θυμηθούν.

Οι συνταγές που μας μεγάλωσαν δεν είναι μόνο τα φαγητά και τα γλυκά που τρώγαμε, είναι οι αναμνήσεις. Είναι οι παραδόσεις που μάθαμε από τους δικούς μας, η προετοιμασία του τραπεζιού για το κυριακάτικο γεύμα και το μάζεμα γύρω από το καθημερινό τραπέζι ή το τραπέζι της γιορτής. Είναι η απόλαυση, η ασφάλεια και η χαρά που νιώθαμε και που διαμόρφωσαν τη γαστρονομική μας ταυτότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚυριακάτικο τραπέζι: 40 συνταγές για όλη την οικογένειαΚυριακάτικο τραπέζι: 40 συνταγές για όλη την οικογένεια
Γιορτή στο αττικό αμπελοτόπι: Ένα αυθεντικό σπαταναίικο τραπέζι

Η λίστα με τις συνταγές που μας μεγάλωσαν είναι ατελείωτη. Κάθε οικογένεια έχει τις δικές της μοναδικές γεύσεις που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Μπορεί να είναι η μακαρονάδα της μαμάς, οι μπάμιες της γιαγιάς ή η ψαρόσουπα του παππού. Μπορεί να είναι οι παραδοσιακές γεύσεις από τους διάφορους τόπους και τις πατρίδες, ή ακόμα και οι συνταγές που ανακαλύψαμε μαζί με τους φίλους ή τα αδέλφια μας μέσα από παιδικούς πειραματισμούς. Όταν μαγειρεύουμε αυτές τις συνταγές είναι σαν να δημιουργούμε μια γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Αναπολούμε τις στιγμές και τους ανθρώπους που μας έμαθαν τα μυστικά, την αγάπη για το φαγητό και τη σημασία του να μοιραζόμαστε χρόνο με τους αγαπημένους μας.

Αυτές οι συνταγές δεν είναι απλά φαγητά. Είναι γεύσεις που μας μεταφέρουν στην παιδική μας ηλικία, που αγαπάμε και πάντα αναζητάμε.

Δείτε εδώ τις 38 συνταγές που μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών