Περάσαμε ένα απόγευμα με τον Χριστόφορο Πέσκια και μας έμαθε τα πάντα για την πίτσα. Μας έδωσε τη δική του μυστική συνταγή για τέλεια ζύμη. Μας ετοίμασε μια λαχταριστή ιταλική μαργαρίτα για προθέρμανση, απλή, νόστιμη και πανεύκολη. Έπειτα μας ξεφούρνισε δύο εξαίσιες, πρωτότυπες, καλοκαιρινές εμπνεύσεις του. Η πίτσα με κολοκυθοανθούς, μοτσαρέλα και κασέρι μας τρέλανε με τα καλοκαιρινά αρώματα την ντελικάτη γεύση της, ενώ η πίτσα με γαύρο μαρινάτο, κρεμμύδι και θυμάρι μας ξάφνιασε με την πρωτοτυπία της. Συνοδεύσαμε τις πίτσες με δροσιστικό Ροδίτη και ροζέ Μοσχοφίλερο και υποδεχτήκαμε ιδανικά το καλοκαίρι. Οι πίτσες του φετινού καλοκαιριού είναι του Χριστόφορου Πέσκια!
Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 147.