Οι Πανελλήνιες ξεκίνησαν και τα παιδιά χρειάζονται τροφές με ενέργεια για να αποδώσουν στο 100% τους και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή συνθήκη. Τροφές που θα κρατούν σε εγρήγορορση το μυαλό τους και που θα τους δώσουν τις απαραίτητες βιταμίνες για να ενισχύσουν τη μνήμη τους αλλά και τη διάθεσή τους. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, αυτή την περίοδο το μόνο που δεν χρειάζονται τα παιδιά είναι οι υπερβολές, οι μονοφαγικές δίαιτες και η πρόσληψη πολλής ζάχαρης και πολλών λιπαρών.

Φωτογραφία: Πέτρος Ανδιανόπουλος

Μια ισορροπημένη και καλά δομημένη διατροφή που βασίζεται σε φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και πρωτεϊνη είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Φυσικά δεν υπάρχουν τροφές που σε κάνουν πιο έξυπνο ή πιο αποτελεσματικό· ζητούμενο είναι η υγεία του μαθητή και αυτή επιτυγχάνεται με την ισορροπία στα γεύματα -προτιμήστε πολλά και μικρά γεύματα- και η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών. Τα προϊόντα ολικής, τα όσπρια, το αυγό, το ψάρι, το μπρόκολο, το αβοκάντο αλλά και οι φυσικοί χυμοί βοηθούν στα προβλήματα συγκέντρωσης και στην ενίσχυση της μνήμης. Μην ξεχνάτε τέλος ότι, πέρα από την ισορροπημένη διατροφή, σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία των μαθητών στις Πανελλήνιες είναι και ο καλός ύπνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤοστ με σπαράγγια, μπέικον και αυτοσχέδιο τσάτνεϊ ντομάταςΣάντουιτς στο γραφείο, τοστάκι στο σχολείο! 12 συνταγές-έκπληξη

Δείτε, λοιπόν 21 θρεπτικά σνακ για τα παιδιά που διαβάζουν:

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών