Οι δουλειές, οι υποχρεώσεις, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας συχνά δεν αφήνουν περιθώρια για χρονοβόρα μαγειρέματα, οπότε όταν χρειάζεται τα βγάζουμε για λίγο από την εξίσωση. Υπάρχουν, άλλωστε ωραίες λύσεις. Αυτά τα πέντε διαφορετικά σαλατογεύματα που προτείνουν ο Χριστόφορος Πέσκιας και ο Αντώνης Ψάλτης, φτιαγμένα με πολλών λογιών λαχανικά, κοτόπουλο, όσπρια, κουσκούς, νουντλς και ιδιαίτερες σάλτσες και ντρέσινγκ, εύκολα, γρήγορα και θρεπτικά, είναι ιδανικά για όλες εκείνες τις φορές που θέλουμε κάτι νόστιμο χωρίς να περάσουμε ώρα στην κουζίνα. Η μεγαλύτερη αρετή τους όμως είναι άλλη: περνούν με άριστα τη δοκιμασία του τάπερ και είναι η ιδανική λύση για μεσημεριανό στο γραφείο.
Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.