Όταν η πόλη καψώνει και ζητάς κάτι δροσερό και τονωτικό, όταν μετά το μπάνιο κάθεσαι, με την αλμύρα στο δέρμα ακόμη, κάτω από την τέντα για να τσιμπήσεις κάτι, μια ζουμερή σαλάτα με φρούτα της εποχής είναι ό,τι πρέπει. Ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, καρπούζι ή πεπόνι, σταφύλια, που θα εμφανιστούν πιο μετά, όπως και τα σύκα, αγκαζέ με γλυκόξινες θερινές ντομάτες, σαλατικά και φρέσκα μυρωδικά μπορούν να γίνουν ένα καθημερινό γεύμα ελαφρύ, θρεπτικό και νόστιμο. Και να κλέψουν τις εντυπώσεις σε μια μάζωξη με φίλους στο μπαλκόνι ή στην αυλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαδολέμονο καρπούζι με πάπρικα και κεράσιαΛαδολέμονα με φρούτα; Κι όμως! Δείτε 5 ιδέες για να δώσετε φρεσκάδα και άρωμα στα πιάτα σας

Είναι γενναιόδωρο το καλοκαίρι στα φρούτα και οι σεφ, που μοιράστηκαν μαζί μας τις δυο δεκάδες και βάλε συνταγές που έχουμε συγκεντρώσει εδώ, έχουν να προτείνουν πολλά ωραία αλισβερίσια γεύσεων και αρωμάτων. Το καρπούζι τρυπώνει στη χωριάτικη και τα ροδάκινα στη ντοματοσαλάτα, το βερίκοκο δίνει τον τόνο σε ένα θερινό κουσκούς, τα σταφύλια μπλέκονται με τις πρασινάδες και σε δροσίζουν σε κάθε μπουκιά. Κάπου θα βρεις κοτόπουλο ή γαρίδες, κάπου αλλού τυριά, από φέτα και φρέσκια μυζήθρα μέχρι νιώτικο κεφαλοτύρι, μαστέλο Χίου και μελίχλωρο, ή αλλαντικά – κερκυραϊκό νούμπουλο, λούζα… Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι. Μπορείς να φτιάχνεις κάθε μέρα διαφορετικό αντίδοτο στο λιοπύρι αφήνοντας ό,τι υπάρχει στο ψυγείο ή ό,τι ζουμερό και νόστιμο βρεις στη λαϊκή ή στο μανάβικο να σε οδηγήσει.

Δείτε εδώ 22 καλοκαιρινές σαλάτες με φρούτα:

Άρθρα και Συνταγές με Αγγούρι

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Καρπούζι

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πεπόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές με Σταφύλι

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT