Είναι ελαφριά, χορταστικά, νόστιμα και υγιεινά. Τα απολαμβάνουμε στο τραπέζι του σπιτιού μας, αλλά τα μεταφέρουμε άνετα και στο γραφείο, στο πικνίκ, στην παραλία. Αυτά τα δροσερά σαλατογεύματα συνδυάζουν με τρόπο σοφό υλικά υγιεινά και απολαυστικά, από κατακόκκινες ντομάτες του καλοκαιριού και κρίταμο μέχρι τόνο, φασολάκια, όσπρια, ξηρούς καρπούς, υπέροχες βινεγκρέτ και όχι μόνο, αποδεικνύοντας ότι, με λίγο προγραμματισμό και μερικά έξυπνα κόλπα, μπορούμε να έχουμε κάθε μέρα ένα θρεπτικό και ελαφρύ φαγητό.
Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.