ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πως διατηρούμε τραγανή την τάρτα

Το πρόβλημα με τις τάρτες, και ειδικότερα τις τάρτες φρούτων, είναι ότι η γέμιση (φρούτο, κρέμα ή οτιδήποτε άλλο) καταλήγει να μουλιάσει και κάνει μαλακή τη ζύμη.

14.10.2011
Φωτογραφία: Pexels

Μόλις ψήσουμε την τάρτα (αλμυρή ή γλυκιά), την ξεφορμάρουμε προσεχτικά και την αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα με ποδαράκια (ή στη σχάρα του φούρνου που στερεώνουμε πάνω σε δύο αντικείμενα που δεν καίγονται) για να «αναπνεύσει», να στεγνώσει δηλαδή και να μείνει τραγανή. Διαφορετικά, αν μείνει στην ταρτιέρα, η ζεστασιά θα τη «μαλακώσει».

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών