ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ιχθείς με τα λέπια τους;

Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν βρίσκω στον ψαρά μου μια ολόφρεσκη ψαρούκλα, την παίρνω με τα λέπια της...

04.11.2011
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός

Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν βρίσκω στον ψαρά μου μια ολόφρεσκη ψαρούκλα, την παίρνω με τα λέπια της. Ο λόγος; Κατά το ψήσιμο της σε πολύ δυνατό γκριλ (ή στη σχάρα), μένει προστατευμένη από τη φυσική της «πανοπλία» και έτσι αρκούντως ζουμερή. Μετά το ψήσιμο δε, ξεροψημένη καθώς είναι η πέτσα με τα λέπια, αφαιρείται πολύ εύκολα, σαν… καπάκι, αφήνοντας εντελώς καθαρή τη σάρκα του ψαριού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών