ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νερό μετρημένο και καυτό

Ένας βασικός κανόνας της καλής μαγειρικής είναι το μαγείρεμα σε μετρημένο νερό. Με όσο λιγότερο νερό καταφέρουμε να μαγειρέψουμε ένα φαγητό, τόσο πιο νόστιμο γίνεται. …

27.10.2011

Ένας βασικός κανόνας της καλής μαγειρικής είναι το μαγείρεμα σε μετρημένο νερό. Με όσο λιγότερο νερό καταφέρουμε να μαγειρέψουμε ένα φαγητό, τόσο πιο νόστιμο γίνεται. Γι’ αυτό ξεκινάμε με την προσθήκη μικρής ποσότητας και παρακολουθούμε το φαγητό μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε. Αν «στεγνώσει» το φαγητό προτού γίνει, προσθέτουμε μόνο βραστό νερό (π.χ. από βραστήρα) για να μη σταματήσει ο βρασμός. Φυσικά, αν μαγειρέψουμε το φαγητό με ζωμό, κρασί ή συνδυασμό των δύο, θα γίνει πιο νόστιμο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών