ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Γιατί πρέπει να παραγγέλνουμε συκωταριά εγκαίρως

Φροντίζουμε τώρα για τη μαγειρίτσα, τις γαρδούμπες και τις άλλες νοστιμιές του πασχαλινού τραπεζιού.

31.03.2014| Updated: 03.04.2023
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Μαγειρίτσα μοσχομύριστη, με πυκνό, κρεμώδες αυγολέμονο

Λίγο η παράδοση της μαγειρίτσας, λίγο οι γαρδούμπες και το κοκορέτσι, οι συκωταριές δίνουν και παίρνουν τις μέρες του Πάσχα. Για να εξασφαλίσετε την εγχώρια και φρέσκια συκωταριά καλό θα είναι να την προμηθευτείτε σήμερα κιόλας και να την καταψύξετε μέχρι την ημέρα του μαγειρέματος, επιμένουν οι κρεοπώλες που δεινοπαθούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους τις μέρες του Πάσχα. Η αυξημένη ζήτηση είναι δυσανάλογη σε σχέση με τα ντόπια σφάγια: κάθε οικογένεια αγοράζει 1 ή 2 αμνοερίφια και ζητά τουλάχιστον τον διπλάσιο αριθμό σε συκωταριές για τις λοιπές παρασκευές. Αναπόφευκτα, στο πιάτο μας θα έρθουν και προϊόντα εισαγωγής που δεν θα είναι το ίδιο φρέσκα – ενδέχεται να είναι κατεψυγμένες εισαγωγής που έχουν αποψυχθεί.

Επειδή η συκωταριά δεν έχει σφραγίδα προέλευσης, μόνο η εμπιστοσύνη στον προμηθευτή μας μπορεί να μας εξασφαλίσει τη ντόπια.

Αρνίσια ή κατσικίσια, προσέχουμε να είναι ζωηρή, με έντονα χρώματα, ροδαλά πνευμόνια, λευκά γλυκάδια, στιλπνό και χωρίς σημάδια συκώτι, και με κηλίδες από ζωντανό, κόκκινο αίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαγειρίτσα: 15 μοναδικές συνταγές για το αναστάσιμο δείπνοΜαγειρίτσα: 15 μοναδικές συνταγές για το αναστάσιμο δείπνο ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρδουμπάκια λαδοριγανάταΓαρδουμπάκια λαδοριγανάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών