ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραγγείλετε συκωταριά εγκαίρως

Λίγο η παράδοση της μαγειρίτσας, λίγο οι οικοδέσποινες που είναι χρυσοχέρες και γεμίζουν το τραπέζι γαρδούμπες και μεζέδες, λίγο οι άντρες που αναλαμβάνουν την κατασκευή …

31.03.2014

Λίγο η παράδοση της μαγειρίτσας, λίγο οι οικοδέσποινες που είναι χρυσοχέρες και γεμίζουν το τραπέζι γαρδούμπες και μεζέδες, λίγο οι άντρες που αναλαμβάνουν την κατασκευή του κοκορετσιού, οι συκωταριές δίνουν και παίρνουν τις μέρες του Πάσχα. Για να εξασφαλίσετε την εγχώρια και φρέσκια συκωταριά καλό θα είναι να την προμηθευτείτε σήμερα κιόλας και να την καταψύξετε μέχρι την ημέρα του μαγειρέματος, επιμένουν οι κρεοπώλες που δεινοπαθούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους τις μέρες του Πάσχα. Η αυξημένη ζήτηση είναι δυσανάλογη σε σχέση με τα ντόπια σφάγια: κάθε οικογένεια αγοράζει 1 ή 2 αμνοερίφια και ζητά τουλάχιστον τον διπλάσιο αριθμό σε συκωταριές για τις λοιπές παρασκευές. Αναπόφευκτα, στο πιάτο μας θα έρθουν και προϊόντα εισαγωγής που δεν θα είναι το ίδιο φρέσκα – ενδέχεται να είναι κατεψυγμένες εισαγωγής που έχουν αποψυχθεί.

Επειδή η συκωταριά δεν έχει σφραγίδα προέλευσης, μόνο η εμπιστοσύνη στον προμηθευτή μας μπορεί να μας εξασφαλίσει τη ντόπια.

Αρνίσια ή κατσικίσια, προσέχουμε να είναι ζωηρή, με έντονα χρώματα, ροδαλά πνευμόνια, λευκά γλυκάδια, στιλπνό και χωρίς σημάδια συκώτι, και με κηλίδες από ζωντανό, κόκκινο αίμα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών