ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς χοντροκόβουμε εύκολα ξηρούς καρπούς

Ο πιο ωραίος τρόπος για να σπάσουμε εύκολα και γρήγορα τους ξηρούς καρπούς χωρίς να χρησιμοποιήσουμε γουδί, μαχαίρι ή πολυκόφτη.

Συνήθως όταν θέλουμε να τρίψουμε ξηρούς καρπούς σε μέτρια ή σε χοντρά κομμάτια (δηλαδή όχι σε σκόνη), οι πολυκόφτες δεν βολεύουν, γιατί δεν μας δίνουν ομοιόμορφο αποτέλεσμα: οι ξηροί καρποί στο κάτω μέρος αλέθονται σε ψιλά κομμάτια, ενώ οι επάνω παραμένουν ολόκληροι και όσο επιμένουμε τόσο περισσότερο τρίβονται σε σκόνη.

Μια λύση είναι να τους κοπανίσουμε στο γουδί, αλλά θα πρέπει να τους ρίχνουμε λίγους-λίγους. Μια άλλη λύση, πιο δύσκολη και χρονοβόρα, είναι να τους κόψουμε έναν-έναν με το μαχαίρι, το οποίο φυσικά είναι αρκετά κουραστικό. Η καλύτερη λύση είναι να τους απλώσουμε ανάμεσα σε πετσέτες ή σε δύο κομμάτια λαδόκολλας και να τους πιέσουμε από πάνω με έναν χοντρό πλάστη, όπως θα κάναμε για να ανοίξουμε φύλλο. Έτσι σπάνε πολύ εύκολα και σε σχεδόν ομοιόμορφα κομμάτια, αφού κάθε ξηρός καρπός δέχεται ταυτόχρονα την ίδια πίεση.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών