ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια

Τα αυγά διαχωρίζονται πιο εύκολα όταν είναι φρέσκα, γιατί τότε ο κρόκος έχει πιο βαριά και σφιχτή δομή και παραμένει ενιαίος. Αντίθετα, όταν τα αυγά …

13.12.2016

Τα αυγά διαχωρίζονται πιο εύκολα όταν είναι φρέσκα, γιατί τότε ο κρόκος έχει πιο βαριά και σφιχτή δομή και παραμένει ενιαίος. Αντίθετα, όταν τα αυγά είναι πολλών ημερών, η σύσταση του κρόκου είναι πιο χαλαρή με αποτέλεσμα να ενώνεται με το ασπράδι.

Για την αποφυγή τέτοιων ατυχημάτων, καλό είναι να σπάμε τα αυγά ένα-ένα σε χωριστά μπολ και μόνο εφόσον έχουν διαχωριστεί σωστά να τα ρίχνουμε στο μπολ όπου θα τα χτυπήσουμε όλα μαζί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών