ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς μεταχειριζόμαστε τα ξερά μανιτάρια;

Τα ξερά μανιτάρια στο μαγείρεμα.

27.10.2017
Φωτογραφία: Shutterstock
  1. Προτού χρησιμοποιήσουμε τα αφυδατωμένα μανιτάρια, τα μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για όση ώρα λένε οι οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να μαλακώσουν λίγο. Συνήθως δεν θέλουν περισσότερο από 20-30 λεπτά. Προτού τα μαγειρέψουμε, τα ψηλαφούμε για να δούμε αν έχουν τυχόν πετραδάκια ή άλλες ξένες ύλες. Στο μαγείρεμα τα βάζουμε τουλάχιστον 20 λεπτά προτού ολοκληρωθεί ή από την αρχή – σε αυτή την περίπτωση θα παραμαλακώσουν και σχεδόν θα λιώσουν, αλλά αυτό δεν μας πειράζει, καθότι θα έχουν δώσει τη νοστιμιά τους στο φαγητό. Το ζουμί μέσα στο οποίο μούλιασαν το χρησιμοποιούμε και αυτό στο μαγείρεμα, γιατί έχει δυνατή μανιταρένια γεύση – το σουρώνουμε για να απομακρύνουμε τυχόν ξένα σώματα.
  2. Σαν μπαχαρικό: Μπορούμε να τρίψουμε μερικά ξερά μανιτάρια στο μούλτι ή σε ψιλό τρίφτη (π.χ. Micro-plane) και με τη σκόνη αυτή να νοστιμίσουμε πιλάφια, σάλτσες, μείγματα κιμά, σούπες, ομελέτες κ.λπ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών