ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πόσα είδη κάρι υπάρχουν;

Κάθε οικογένεια στην Ινδία παρασκευάζει το δικό της μείγμα μπαχαρικών και λαχανικών κάρι. Επειδή χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά (σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά, πιπεριές κ.λ.π.), αυτό που προκύπτει …

11.02.2015

Κάθε οικογένεια στην Ινδία παρασκευάζει το δικό της μείγμα μπαχαρικών και λαχανικών κάρι. Επειδή χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά (σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά, πιπεριές κ.λ.π.), αυτό που προκύπτει είναι μια πάστα, μορφή στην οποία βρίσκουμε το κάρι στη χώρα μας σε ορισμένα μπαχαράδικα, έθνικ μαγαζιά και στο τμήμα με εξωτικά προϊόντα ορισμένων σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε σκόνη, που υπάρχει σε όλα τα μπαχαράδικα και στα σούπερ μάρκετ. Τα χρώματα παίζουν ρόλο στην καυστικότητα του μπαχαρικού: το πράσινο είναι συνήθως καυτερό, το κόκκινο γλυκίζον, το κίτρινο κάρι συνήθως ήπιο, αλλά και καυτερό. Επιλέγουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών