ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προσοχή στα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης

Αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστικούς περιέκτες για αποθήκευση τροφίμων (ιδιαίτερα αν έχουν λιπαρά – π.χ. ξηρούς καρπούς- ή οξέα -π.χ. τουρσιά- ή αλκοόλ -π.χ. λικέρ), …

15.07.2016

Αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστικούς περιέκτες για αποθήκευση τροφίμων (ιδιαίτερα αν έχουν λιπαρά – π.χ. ξηρούς καρπούς- ή οξέα -π.χ. τουρσιά- ή αλκοόλ -π.χ. λικέρ), προτιμάμε δοχεία αποθήκευσης από καλής ποιότητας πλαστικό ειδικό γι’ αυτήν τη δουλειά. Ελέγχουμε το οπίσθιο μέρος του πυθμένα του σκεύους: πρέπει καταρχάς να φέρει το χαρακτηριστικό σήμα με το ποτήρι και το πιρούνι, που σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για αποθήκευση τροφίμων.

Επίσης, αποφεύγουμε τα πλαστικά σκεύη από πολυκαρβονικές ενώσεις, διότι περιέχουν διφαινόλη Α, μια χημική ουσία που έχει βρεθεί ότι είναι ικανή να διαταράξει την ενδοκρινική ισορροπία του οργανισμού. Τα πλαστικά σκεύη από πολυκαρβονικές ενώσεις φέρουν (όχι πάντα) στο οπίσθιο μέρος του πυθμένα τους ένα τρίγωνο από βελάκια ανακύκλωσης, στο κέντρο του οποίου αναγράφεται ο αριθμός 7. Εναλλακτικά, αναγράφονται τα αρχικά PC (polycarbonate).

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών