ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς ξεφλουδίζουμε τα ρεβύθια;

Αν μας ενοχλούν οι φλούδες ή θέλουμε τα ρεβύθια να γίνουν πιο εύπεπτα και ευκολόβραστα, να τι μπορούμε να κάνουμε.

22.05.2012| Updated: 26.09.2022
Πώς ξεφλουδίζουμε τα ρεβύθια;

Αν έχουμε αναποφλοίωτα ρεβύθια και θέλουμε να βγάλουμε τις φλούδες τους (αν μας ενοχλούν ή θέλουμε να γίνουν πιο εύπεπτα και ευκολόβραστα) κάνουμε το εξής: καταρχήν βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μεγάλο μπολ που τιγκάρουμε με νερό. Βάζουμε μπόλικο νερό, γιατί αλλιώς τα ρεβύθια μπορεί να το «πιουν» και να μη μουλιάσουν σωστά. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλο το βράδυ ή για τουλάχιστον 8 ώρες.

Μετά, τα σουρώνουμε και όπως είναι μέσα στο στραγγιστήρι τα πασπαλίζουμε με 1 γεμάτη κουτ. σούπας σόδα μαγειρική (σκόνη). Τα τρίβουμε ελαφρώς με τα χέρια, να πάει παντού η σόδα, και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Μετά, τα ξεπλένουμε λίγο και τα τρίβουμε πολύ καλά ανάμεσα στις παλάμες μας.

Δεν σταματάμε εδώ. Τα βάζουμε λίγα-λίγα σε μια πετσέτα, τα διπλώνουμε σε αυτήν και τα τρίβουμε πάνω στον πάγκο με δύναμη (σαν να ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη).

Ανοίγοντας την πετσέτα, θα δούμε ότι τα περισσότερα από τα ρεβύθια μας έχουν ξεφλουδιστεί. Μπορεί να έχουν σπάσει αρκετά ρεβύθια, αλλά δεν πειράζει.

Αδειάζουμε τα ρεβύθια με τα φλούδια τους σε ένα βαθύ μπολ, γεμίζουμε νερό και ανακατεύουμε με το χέρι ώστε τα φλούδια να έρθουν στην επιφάνεια και να τα αφαιρέσουμε. Δεν πειράζει αν μείνουν και μερικά φλούδια. Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και πάλι πολύ καλά, για να μην μείνει η γεύση της σόδας. Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα ρεβύθια.

Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη (μπορεί να ακούγεται, αλλά δεν είναι). Είναι, βέβαια, λίγο χρονοβόρα, αλλά από όσες έχουμε δοκιμάσει, η πιο αποτελεσματική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα πιο μικρά ρεβύθια στη χώρα καλλιεργούνται στον Φαλατάδο της ΤήνουΤα πιο μικρά ρεβύθια στη χώρα καλλιεργούνται στον Φαλατάδο της Τήνου ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά με ρεβύθια και μανιτάριαΤηγανιά με ρεβύθια και μανιτάρια

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών