Η ωραιότερη εποχή του χρόνου μοσχοβολάει βούτυρο, σοκολάτα, μπαχαρικά, βανίλια και ξύσμα πορτοκαλιού. Δεν χρειάζονται πολλά ακόμη υλικά για τα πιο παιχνιδιάρικα μπισκότα και λαχταριστά στολίδια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ολα τους φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και διασκεδαστικά! Με κουπ πατ-ανθρωπάκια θα φτιάξετε μπισκότα και cookies gingerbread που μοσχοβολάνε πιπερόριζα και «ζεστά» μπαχαρικά! Είναι από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή μπισκότα στη Δυτική Ευρώπη και την Αμερική και τα παιδιά τα λατρύουν ιδίως στις γιορτές. Κι αν τα θέλετε ακόμη πιο παιχνιδιάρικα, τα φτιάχνετε σε σχήμα μεγάλου κουμπιού. Φαντασία να υπάρχει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠερίσσεψαν κουραμπιέδες και μελομακάρονα; Φτιάχνουμε 11 νέα γλυκάΠερίσσεψαν κουραμπιέδες και μελομακάρονα; Φτιάχνουμε 11 νέα γλυκά

Με μανταρίνι και μαστίχα, τα πιο ευωδιαστά προϊόντα από τη Χίο θα φτιάξετε λεπτά και τραγανά μπισκότα σε ό,τι γιορτινό σχήμα θέλετε, από αστέρια μέχρι δεντράκια. Κι αν μιλάμε για χαριτωμένα και παιχνιδιάρικα μπισκότα, υπολογίστε και τα τρισδιάστατα μπισκότα που θα ενθουσιάσουν τα πιτσιρίκια τόσο με την παρασκευή τους όσο και στη γεύση. Από τη Γερμανία έρχεται μια ακόμη πιο πλούσια γεύση, τα μπισκότα με μάρτσιπαν, με την έτοιμη αμυγδαλόπαστα που θα βρείτε σε όλα τα καλά ζαχαροπλαστεία, συχνά και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και μαγαζιά με πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουραμπιέδες: 9 μυστικά και 10 υπέροχες συνταγέςΚουραμπιέδες: 9 μυστικά και 10 υπέροχες συνταγές

Τα πιο διασκεδαστικά μπισκότα όμως είναι αυτά που θα διακοσμήσετε με χρωματιστό γκλάσο ή ζαχαρόπαστα, σε ό,τι σχέδιο και χρώμα θέλετε, και με μια τρυπούλα στην κορυφή τους που θα φτιάξετε αμέσως μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, πριν κρυώσουν και σκληρύνουν, θα τα κρεμάσετε σαν στολίδια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, περνώντας μια ωραία κόκκινη κορδέλα από την τρυπούλα τους.

Το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς μην ξεχάσετε να πείτε στα πιτσιρίκια να αφήσουν λίγα μπισκότα σε ένα πιατάκι για να βρει ο Αη Βασίλης και να τσιμπολογήσει, όταν θα έρθει στο σπίτι να αφήσει τα δώρα του!

Δείτε εδώ 9 συνταγές για γιορτινά μπισκότα:

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών