Ποιος δεν αγαπάει τη σοκολάτα; Από μια απλή πλάκα σοκολάτας περιπτέρου και ένα αχνιστό ρόφημα, μέχρι ένα άλειμμα πραλίνας για το ψωμί μας, η σοκολάτα είναι ο κοινός παρανομαστής σε όλους εμάς που έχουμε πάθος μαζί της. Για τα φετινά Χριστούγεννα θα κάνουμε το κάτι παραπάνω και θα καλοδεχτούμε τους φίλους και τους συγγενείς μας με τα αγαπημένα μας γλυκά.

Λιχούδικες μπουκιές για τον απογευματινό καφέ, αυτά τα σαμπλέ σοκολάτας είναι μικρά τραγανά συννεφάκια που λιώνουν στο στόμα και μας αφήνουν αυτή την ονειρεμένη, βουτυράτη ανάμνηση. Αλλά και τα μικρά κέικ κάστανο που συνδυάζουν δύο αγάπες χειμωνιάτικες, το κάστανο και τη σοκολάτα, είναι ιδανικά για τα πρωινά των γιορτών, αλλά και για τις γλυκές λιγούρες στη διάρκεια της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕντυπωσιακά γλυκά σε μπολ για το γιορτινό τραπέζιΕντυπωσιακά γλυκά σε μπολ για το γιορτινό τραπέζι

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα αυτό το ζουμερό κέικ σοκολάτας με σιμιγδάλι και γλάσο, ήρθε η ώρα του. Σε κάθε μπουκιά θα ακούτε το jingle bells, αφού τα αρώματα και οι γεύσεις του φωνάζουν Χριστούγεννα.

Μια κλασική κρέμα σοκολάτας σε μπολ ή ένα αμυγδαλένιο παρφέ σοκολάτας με σουμάδα είναι δύο γεύσεις ανάλαφρες που θα γίνουν ο καλύτερος επίλογος σε ένα πλούσιο γιορτινό τραπέζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ6 γιορτινές μους για χειροκρότημα6 γιορτινές μους για χειροκρότημα

Αν πάλι θέλετε κάτι για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, σας έχουμε τα ιδανικά σοκολατένια γλυκά, τα centerpieces που θα πάρουν θέση στον μπουφέ ή θα προσγειωθούν στο κέντρο του τραπεζιού. Εντυπωσιάστε με αυτόν τον απίθανο και εύκολο κορμό σοκολάτας, δώστε μια εξωτική πινελιά με την τούρτα με σοκολάτα γάλακτος και ινδική καρύδα, ή μια μεθυστική νότα με τη σαρλότ σοκολάτας με κονιάκ. Με το πλούσιο σοκολατένιο γλυκό σε στρώσεις θα κερδίσετε τις εντυπώσεις όχι μόνο με το παρουσιαστικό του, αλλά και με τη φανταστική εναλλαγή τραγανού και κρεμμώδους.

Δείτε 8 λαχταριστά σοκολατένια γλυκά:

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Σιμιγδάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών