Εκλεκτές, καλοζωισμένες γαλοπούλες υψηλής διατροφικής αξίας και ελληνικής εκτροφής. Παραδοσιακός κόκορας και εκλεκτές πάπιες και φραγκόκοτες. Και τα τέσσερα μαζί κοσμούν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας. Πρωτότυπες γεμίσεις με μυρωδικά, ξερά φρούτα και αλλαντικά, αλλά και κρούστες αλατιού και πετιμέζια γεμίζουν και συνοδεύουν τα πιο γιορτινά πουλερικά μας.

Ξένη ή ελληνική γαλοπούλα;

Απερίφραστα ελληνική. Οι ελληνικές γαλοπούλες, καθότι μικρής εκτροφής, είναι καλομεγαλωμένες, καλοθρεμμένες και αυτό φαίνεται στη γεύση τους. Έχουν πολύ νόστιμο ψαχνό, πιο σκούρο, πιο ουσιώδες. Ιδίως οι βιολογικής εκτροφής. Όμως, οι ποσότητες είναι λιγοστές. Για αυτό καλό είναι να κάνετε εγκαίρως την παραγγελία σας ή να απευθυνθείτε σε κρεοπώλη της εμπιστοσύνης σας για να σας προμηθεύσει καλής ποιότητας εισαγόμενη γαλοπούλα. Οι κατεψυγμένες είναι μια κάποια λύση, όμως όχι η ιδεώδης. Συνήθως, παρά το μεγάλο μέγεθός τους, στεγνώνουν εύκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιορτινό χοιρινό καρέ στην άλμη με ζεστό τσάτνεϊΤο χοιρινό της γιορτής: Τι κομμάτι να επιλέξετε και 21 τοπ συνταγές

5 βήματα για εύκολο σερβίρισμα των πουλερικών

Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι με εύκαμπτη λάμα, ώστε να μπορεί να κόβει κλειδώσεις και να λυγίζει ακολουθώντας τις καμπύλες του πουλερικού.

1. Κόβουμε τα μπούτια και τα χωρίζουμε στα δύο (επάνω μέρος και κοπανάκι).

2. Κόβουμε το επάνω μέρος σε λεπτές φέτες.

3. Χωρίζουμε το στήθος στα δύο και βγάζουμε τα φιλέτα.

4. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

5. Κόβουμε και χωρίζουμε τις φτερούγες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧαμ, ζαμπόν ή χοιρομέρι; 4 συνταγές, ιδέες και συμβουλές για το γιορτινό τραπέζιΧαμ, ζαμπόν ή χοιρομέρι; 4 συνταγές, ιδέες και συμβουλές για το γιορτινό τραπέζι

Δείτε εδώ 20 συνταγές με τα πουλερικά της γιορτής:

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Γαλοπούλα

Άρθρα και Συνταγές με Κάστανα

Άρθρα και Συνταγές με Κόκορας

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά φρούτα

Άρθρα και Συνταγές με Πάπια

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών