Είναι το ιδανικότερο επίσημο γεύμα, αφού σερβίρεται κομψά σε πιατέλα, κομμένο σε λεπτές, ευπαρουσίαστες φέτες αλλά ταιριάζει κάλλιστα και σε ένα καθημερινό τραπέζι. Ιδού άλλη μια μαγειρική πρόκληση γι’ αυτές τις μέρες που έχουμε όρεξη να φτιάξουμε πιο ιδιαίτερα πιάτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓιορτινό χοιρινό καρέ στην άλμη με ζεστό τσάτνεϊΤο χοιρινό της γιορτής: Τι κομμάτι να επιλέξετε και 21 τοπ συνταγές

Kάθε κομμάτι κρέατος που προτείνεται στις συνταγές ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το ανοίξει και να το πλατύνει σε ένα ενιαίο λεπτό και παραλληλόγραμμο κομμάτι, ώστε να μπορούμε να το γεμίσουμε και να το τυλίξουμε. Πρέπει επίσης να προσέξουμε να βάλουμε τη γέμιση στο κέντρο, αφήνοντας κενό (περίπου 3 εκ.) στις άκρες για να μπορέσουμε να το τυλίξουμε και να μη χυθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ9 συνταγές για χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα και όλα τα μυστικά για να πετύχει9 συνταγές για χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα και όλα τα μυστικά για να πετύχει

Μπορούμε να το δέσουμε και μόνοι μας με σπάγκο μαγειρικής, με σφιχτά, πυκνά δεσίματα ή, για πιο «επαγγελματικό» αποτέλεσμα, να περάσουμε το ρολό σε ελαστικό δίχτυ, αν έχουμε προμηθευτεί τον ειδικό πλαστικό κύλινδρο που βρίσκουμε σε καταστήματα οικιακού εξοπλισμού.

 

Δείτε εδώ 12 συνταγές για γιορτινά ρολά:

Άρθρα και Συνταγές με Δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Κρέας

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών