Είτε γιατί το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε πιο ελαφριά, με λιγότερα λιπαρά, είτε γιατί θέλουμε να αποφύγουμε τα τηγανητά (έτσι δεν μυρίζει και το σπίτι) αντί για τηγάνι παίρνουμε ταψί. Είναι ικανότατος αντικαταστάτης: χορτοκεφτέδες με χόρτα της εποχής, κολοκυθοκεφτέδες και μαραθοκεφτέδες, λιχούδικο κοτόπουλο πανέ, μπριζόλες αλά μιλανέζε με τραγανή κρούστα, όλα γίνονται θαυμάσια και στον φούρνο. Ακόμη και ‹τηγανητές» πατάτες φτιάχνουμε έτσι, σε διάφορες εκδοχές –με μουστάρδα και δεντρολίβανο, ας πούμε, ή με πελτέ και δυόσμο– ή τηγανητά κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστουνάκια, με πολλούς τρόπους και αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ50 ιδέες και συνταγές για light μαγειρέματα50 ιδέες και συνταγές για light μαγειρέματαΠαρακάτω θα δείτε πολλές ιδέες της Νένας Ισμυρνόγλου και του Χριστόφορου Πέσκια για απίθανα «ψευτοτηγανητά» του φούρνου που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τα αντίστοιχα του τηγανιού. Οι σεφ άλλωστε τα προικίζουν με διάφορα υλικά: ένα ωραίο τυράκι εδώ, ανθότυρο, κατσικίσια φέτα ή ξερή μυζήθρα, λίγη σκόνη τζίντζερ εκεί, μερικοί ξηροί καρποί παραπέρα, άφθονα μπαχαρικά και μυρωδικά…. Οι συνταγές που προτείνουμε εδώ είναι όλες θερμιδομετρημένες, ιδανικές για όσους κάνουν δίαιτα, συνοδεύονται μάλιστα από τα κατατοπιστικά διατροφικά σχόλια της κλινικής διατροφολόγου Μαρίας Μπίζιου, αλλά και για όλους εκείνους που θέλουν ένα φαγητό νόστιμο και ελαφρύ είτε για το μεσημέρι, είτε για το βράδυ.

 

Δείτε εδώ 7 συνταγές για «τηγανητά» του φούρνου:

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT