Υλικά
Μερίδες: για 3 ντάκους ή 12 μικρά ντακάκια
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα ντακάκια με ντομάτα και ψητό χαλούμι, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το αφήνουμε στην άκρη για να αρωματιστεί, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα αντικολλητικό τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε το χαλούμι για περίπου 2 - 3 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει.
- Βγάζουμε το χαλούμι με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε για περίπου μισό λεπτό, ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο.
- Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, τους βάζουμε σε πιατέλα και τους ραντίζουμε με το σκορδόλαδο.
- Από πάνω μοιράζουμε το χαλούμι και τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε τα ντακάκια με ντομάτα και ψητό χαλούμι αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 76.