40' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη γέμιση

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες, τις βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με νερό που μόλις να τις σκεπάζει. Τις βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, με κλειστό το σκεύος, στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν, για να μπορέσουμε να τις γεμίσουμε. Τις στραγγίζουμε καλά.
  2. Γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Πασπαλίζουμε με το γλυκάνισο, αλάτι και πιπέρι, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Τέλος, προσθέτουμε με τη σειρά όλα τα υλικά της κρέμας (ανθότυρο, γιαούρτι, μείγμα αυγών και αλατοπίπερο) και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τις αγκινάρες με το άνοιγμα προς τα πάνω, κοντά τη μία στην άλλη. Τις γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και τις ψήνουμε για 5 - 7 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών