15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 200-250 γρ.Διαδικασία
- Βάζουμε σε ένα μικρό μπρίκι 2 κουταλιές της σούπας νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το μέλι και το λάιμ, το ξύσμα, το τσίπουρο και το τσίλι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο μούλτι, προσθέτουμε τη φέτα και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα αλοιφώδες μείγμα.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο γάλα επιπλέον.
- Ρίχνουμε τα φιστίκια, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε στον μπουφέ με τραγανά πιτάκια, λεπτά παξιμαδάκια, ψητά λαχανικά.
- Μπορούμε να το σερβίρουμε ως ντιπ και με ψητό κρέας, κοτόπουλο, μπιφτέκια, ακόμα και σε σαλάτες και σούπες.
- Διατηρείται μέχρι και 5 μέρες στο ψυγείο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.