ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τυροκαυτερή κόκκινηΤυροκαυτερή κόκκινη
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 200-250 γρ.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα μικρό μπρίκι 2 κουταλιές της σούπας νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το μέλι και το λάιμ, το ξύσμα, το τσίπουρο και το τσίλι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Τραβάμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο μούλτι, προσθέτουμε τη φέτα και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα αλοιφώδες μείγμα.
  5. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο γάλα επιπλέον.
  6. Ρίχνουμε τα φιστίκια, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε στον μπουφέ με τραγανά πιτάκια, λεπτά παξιμαδάκια, ψητά λαχανικά.
  7. Μπορούμε να το σερβίρουμε ως ντιπ και με ψητό κρέας, κοτόπουλο, μπιφτέκια, ακόμα και σε σαλάτες και σούπες.
  8. Διατηρείται μέχρι και 5 μέρες στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Τσίπουρο + Ρακή

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών