
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 10-12Διαδικασία
- Για το άλειμμα με σοκολάτα και μελομακάρονα, θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και φέρνουμε σε βρασμό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε για να λιώσει χωρίς απαραίτητα να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
- Μεταφέρουμε όλο το μείγμα της σοκολάτας στο σκεύος με τα μελομακάρονα και ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
- Απολαμβάνουμε το άλειμμα με σοκολάτα και μελομακάρονα πάνω σε μια ζεστή φέτα ψωμί, σε τσουρέκι, πάνω σε κέικ ή όπως αλλιώς θέλουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.