15' προετοιμασία
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Για το άλειμμα με σοκολάτα και μελομακάρονα, θρυμματίζουμε τα μελομακάρονα με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και φέρνουμε σε βρασμό.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
  4. Ανακατεύουμε για να λιώσει χωρίς απαραίτητα να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
  5. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα της σοκολάτας στο σκεύος με τα μελομακάρονα και ομογενοποιούμε πολύ καλά με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα.
  6. Απολαμβάνουμε το άλειμμα με σοκολάτα και μελομακάρονα πάνω σε μια ζεστή φέτα ψωμί, σε τσουρέκι, πάνω σε κέικ ή όπως αλλιώς θέλουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών