
30'
προετοιμασία
2' βράσιμο
Σύνολο: 32'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη βινεγκρέτ ντομάτας
Διαδικασία
Βινεγκρέτ ντομάτας
- Κόβουμε την ντομάτα στη μέση, τη στύβουμε ελαφρώς με το χέρι, τινάζοντάς τη να φύγουν τα νερά και τα σπόρια, και την πολτοποιούμε με το σκόρδο στο μπλέντερ.
- Σουρώνουμε τον πολτό σε λεπτή σήτα.
- Παίρνουμε το χυμό της ντομάτας, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Δεν πρέπει τα υλικά της βινεγκρέτ να ομογενοποιηθούν.
Σαλάτα
- Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα αλμυρίκια.
- Τα ζεματίζουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια.
- Έτσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.
- Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα πιέζουμε με την πετσέτα ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.
- Tα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλη σαλατιέρα και γαρνίρουμε με το γαύρο.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ψωμί.