30'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4Για το μείγμα μπαχαρικών
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το aloo gobi ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
- Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, βράζουμε σε μέτρια φωτιά τις πατάτες για 10 λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε μέτριο ταψί.
- Ρίχνουμε και το κουνουπίδι, τα μπαχαρικά και το μισό λάδι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο με τα φύλλα κάρι για 1/2 λεπτό.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές τσίλι, την ντομάτα, τη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ και λίγο αλάτι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. (Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.)
- Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 198.