ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑμπελοφάσουλα με λαδοτύρι και σουσάμιΑμπελοφάσουλα με λαδοτύρι και σουσάμι
30' προετοιμασία
18' ψήσιμο
Σύνολο: 48'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα αμπελοφάσουλα και κρεμμύδια στον φούρνο, με τριμμένη ντομάτα και βασιλικό σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το μισό ελαιόλαδο, τα μισά φύλλα βασιλικού, το ξίδι, ανθό αλατιού και πιπέρι. Αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Πλένουμε τα αμπελοφάσουλα, τα στεγνώνουμε και με μαχαιράκι κόβουμε και αφαιρούμε μόνο τις δύο μυτερές άκρες τους.
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
  4. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε εκεί τα αμπελοφάσουλα και τα κρεμμύδια.
  5. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε ανθό αλατιού και ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα υλικά και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.
  7. Ανακατεύουμε προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα, τα απλώνουμε ξανά και ψήνουμε για άλλα 5-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία και ομοιόμορφα.
  8. Ξεφουρνίζουμε και αδειάζουμε τα ψημένα υλικά στο μπολ με τις ντομάτες.
  9. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το όλον σε μεγάλη πιατέλα.
  10. Ρίχνουμε ανθό αλατιού, ραντίζουμε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT