Με λίγη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας και ψωμί έχουμε ένα πλήρες, χορταστικό γεύμα.

30' προετοιμασία
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν.
  2. Σαλάτα: Βάζουμε το κρεμμύδι, φρέσκο ή ξερό, σε ένα σουρωτήρι και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε λίγο με το χέρι - με αυτό τον τρόπο γίνεται λιγότερο αψύ.
  3. Πλένουμε τα φύλλα των σαλατικών και τα στεγνώνουμε καλά. Τα χοντροκόβουμε με το χέρι και τα βάζουμε στο μπολ με το ντρέσσινγκ. Προσθέτουμε τα μισά αγκιναράκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος (ή σε ατομικά πιάτα) και γαρνίρουμε με τις ελιές και τα υπόλοιπα αγκιναράκια. Σερβίρουμε αμέσως.
  4. Συνοδεύουμε με: Ψωμί ή παξιμάδια της επιλογής μας και τυρί φέτα ή άλλο που μας αρέσει. Εναλλακτικά, συνοδεύουμε με αυγά βραστά ή τόνο κονσέρβας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών