Για να φτιάξουμε ανάμεικτη σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και αγκιναράκια λαδιού, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν.
Σαλάτα
Βάζουμε το κρεμμύδι, φρέσκο ή ξερό, σε ένα σουρωτήρι και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε λίγο με το χέρι - με αυτό τον τρόπο γίνεται λιγότερο αψύ.
Πλένουμε τα φύλλα των σαλατικών και τα στεγνώνουμε καλά.
Τα χοντροκόβουμε με το χέρι και τα βάζουμε στο μπολ με το ντρέσσινγκ.
Προσθέτουμε τα μισά αγκιναράκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος (ή σε ατομικά πιάτα) και γαρνίρουμε με τις ελιές και τα υπόλοιπα αγκιναράκια.
Σερβίρουμε αμέσως την ανάμεικτη σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και αγκιναράκια λαδιού και συνοδεύουμε μ ψωμί ή παξιμάδια της επιλογής μας και τυρί φέτα ή άλλο που μας αρέσει. Εναλλακτικά, συνοδεύουμε με αυγά βραστά ή τόνο κονσέρβας.