30'
προετοιμασία
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για να φτιάξουμε ανάμεικτη σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και αγκιναράκια λαδιού, αρχικά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν.
Σαλάτα
- Βάζουμε το κρεμμύδι, φρέσκο ή ξερό, σε ένα σουρωτήρι και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε λίγο με το χέρι - με αυτό τον τρόπο γίνεται λιγότερο αψύ.
- Πλένουμε τα φύλλα των σαλατικών και τα στεγνώνουμε καλά.
- Τα χοντροκόβουμε με το χέρι και τα βάζουμε στο μπολ με το ντρέσσινγκ.
- Προσθέτουμε τα μισά αγκιναράκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος (ή σε ατομικά πιάτα) και γαρνίρουμε με τις ελιές και τα υπόλοιπα αγκιναράκια.
- Σερβίρουμε αμέσως την ανάμεικτη σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και αγκιναράκια λαδιού και συνοδεύουμε μ ψωμί ή παξιμάδια της επιλογής μας και τυρί φέτα ή άλλο που μας αρέσει. Εναλλακτικά, συνοδεύουμε με αυγά βραστά ή τόνο κονσέρβας.