ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανεύκολα μανταρινοσοκολατάκιαΠανεύκολα μανταρινοσοκολατάκια
12' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 12'

Υλικά

Βάρος: 900

Διαδικασία

  1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαρίζ (ελαστική σπάτουλα από σιλικόνη) μέχρι η θερμοκρασία της σοκολάτας να πέσει στους 31° C (δηλαδή μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει πιο γυαλιστερή και λίγο πιο πηχτή).
  3. Τότε προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύουμε για να καλυφθούν από τη σοκολάτα και με δύο κουταλάκια παίρνουμε μικρές δόσεις και τις αραδιάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, σχηματίζοντας μικρά ακανόνιστα «βραχάκια».
  4. Αφήνουμε για 1-2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθούν. Διατηρούνται εκτός ψυγείου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 143.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών