Spring rolls από τα χεράκια μας με μανιτάρια, καρότα, λάχανο, τζίντζερ και κόλιανδρο.

40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 20 τμχ.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τα χέρια τα μανιτάρια, τα λαχανικά, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, τη σόγια σος και το κρασί.
  2. Πιέζουμε καλά τα υλικά με τα χέρια ώστε να μαραθούν.
  3. Μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να στραγγίξουν λίγο.
  4. Μουλιάζουμε τα ξερά φύλλα για τα ανοιξιάτικα ρολά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Συνήθως τα βυθίζουμε ένα-ένα για μερικά δευτερόλεπτα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό, ίσα να μαλακώσουν, και τα ακουμπάμε σε μια καθαρή πετσέτα για να στραγγίξουν λίγο.
  6. Καθένα που ετοιμάζουμε το γεμίζουμε με λίγο από το μείγμα της γέμισης και το τυλίγουμε σε ρολό, φροντίζοντας να διπλώσουμε τις άκρες του προς τα μέσα.
  7. «Κολλάμε» την ένωση αλείφοντάς τη με λίγο από το χτυπημένο αυγό.
  8. Μόλις ετοιμάσουμε όλα τα ρολά, βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα με μπόλικο λάδι - πρέπει, όταν βάλουμε τα spring rolls, να «κολυμπάνε» στο λάδι.
  9. Το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει, ιδανικά πρέπει να φτάσει στους 180° C - αν δεν έχουμε θερμόμετρο, ελέγχουμε αν έχει τη σωστή θερμοκρασία ως εξής: μόλις αρχίσει να ανακινείται, ρίχνουμε έναν κύβο ψωμιού.
  10. Αν τσιτσιρίσει αμέσως και ροδίσει μετά από 1 λεπτό, είναι έτοιμο.
  11. Αν ροδίσει έντονα πιο γρήγορα, πρέπει να τραβήξουμε το σκεύος για λίγα δευτερόλεπτα να κρυώσει λίγο το λάδι.
  12. Τηγανίζουμε λίγα-λίγα τα ανοιξιάτικα ρολά, γιατί, αν βάλουμε πολλά μαζί, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα τηγανιστούν σωστά.
  13. Οταν χρυσίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.
  14. Τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  15. Συνοδεύουμε με γλυκιά σάλτσα τσίλι ή τη σος για τα won ton.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών