ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμοΤηγανιά κοτόπουλου με φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο
30' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 38'

Υλικά

Μερίδες: φαγητό για 2 ή μεζές για 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ανοιξιάτικη τηγανιά με γαύρο, κρεμμυδάκι και θυμάρι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας.
  2. Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και απλώνουμε τον γαύρο. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά.
  3. Γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα τον γαύρο από την άλλη πλευρά (για να μη σπάσει) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε και σερβίρουμε.
  5. Συνοδεύουμε με σαλάτα πράσινη, μαύρες ελιές και ψωμί της αρεσκείας μας.

Ένα υπέροχο Σαββατιανό, τόσο στην αρετσίνωτη όσο και στη ρετσινάτη εκδοχή του.

Άρθρα και Συνταγές με Γαύρος

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών