Ουζάτη τηγανιά με κρεμμυδάκια και φρέσκο θυμάρι.

30' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 38 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: φαγητό για 2 ή μεζές για 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) με λίγο αλάτι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το ούζο, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και απλώνουμε τον γαύρο. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Γυρίζουμε προσεκτικά με σπάτουλα τον γαύρο από την άλλη πλευρά (για να μη σπάσει) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε και σερβίρουμε.
  2. Συνοδεύουμε με σαλάτα πράσινη, μαύρες ελιές και ψωμί της αρεσκείας μας.
  3. Στο ποτήρι μας: Ένα υπέροχο Σαββατιανό, τόσο στην αρετσίνωτη όσο και στη ρετσινάτη εκδοχή του.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών