Διαδικασία
- Για την απίθανη πίτσα της στιγμής με αρακά, ντοματίνια και μοτσαρέλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τον αρακά για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Τον στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον αρακά με το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να λαδωθούν καλά.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Αλείφουμε ελαφρώς με λάδι ένα ρηχό ταψί και απλώνουμε το ζυμάρι της πίτσας.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα του αρακά, βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ζυμάρι και να ροδίσει η πίτσα στην επιφάνεια.
Συνοδεύουμε με: Μια ροζέ νησιώτικη Μανδηλαριά!
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.