Μια πολύχρωμη πιτσα που γίνεται εύκολα και γρήγορα με τα λαχανικά της εποχής.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τον αρακά για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Τον στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον αρακά με το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να λαδωθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Αλείφουμε ελαφρώς με λάδι ένα ρηχό ταψί και απλώνουμε το ζυμάρι της πίτσας.
  5. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το μείγμα του αρακά, βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ζυμάρι και να ροδίσει η πίτσα στην επιφάνεια.
  6. Συνοδεύουμε με: Μια ροζέ νησιώτικη Μανδηλαριά!
  7.  

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών