Είναι κατάλληλη για όσους νηστεύουν! Θα τη φτιάξετε με ζωμό λαχανικών και θα προσθέσετε στο τέλος εκλεκτό ελαιόλαδο.

30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό ή το νερό μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον αρακά και προσθέτουμε αλατοπίπερο και όσο από τον καυτό ζωμό χρειάζεται για να τον σκεπάσει.
  2. Βράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά, αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο αρακά, ή 15-18 λεπτά αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο.
  3. Αποσύρουμε και αφήνουμε τουλάχιστον για 10 λεπτά, να κρυώσει λίγο η σούπα. Την αδειάζουμε στον πολυκόφτη (καλύτερα σε δόσεις), προσθέτουμε και τον μάραθο και πολτοποιούμε σε πολύ υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σούπα. Δεν χρειάζεται να τη σουρώσουμε, είναι ωραίο να υπάρχουν μερικά κομματάκια. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό ή νερό. Αν είναι αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε μερίδα λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών