Το μυστικό είναι στο αργό, πολύωρο ψήσιμο. Πέντε ώρες ψήνεται στον φούρνο αυτό το μοσχαράκι, χωρίς νερό, χωρίς ανακάτεμα. Προτείνουμε να το φουρνίσετε αποβραδίς και το πρωί να το βρείτε έτοιμο. Της Αθανασίας Κούρου.
20'
προετοιμασία
5 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 5 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Βάζουμε το κρέας σε ένα φαρδύ και ρηχό σκεύος (ή σε κατσαρόλα τύπου πλασοτέ ή σε φαρδύ και άνετο ταψί).
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε στρώσεις, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το μπαχάρι και αλατοπίπερο και κλείνουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι του σκεύους.
- Βάζουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 3 ώρες, χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C, ελέγχουμε τα υγρά και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό και ψήνουμε (με σκεπασμένο το καπάκι) για ακόμα 1½-2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να μελώσει η σάλτσα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.