ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι με σελινόριζα και σάλτσα δεντρολίβανου στη γάστραΑρνάκι με σελινόριζα και σάλτσα δεντρολίβανου στη γάστρα
1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι με κρεμμυδάκια, πρώτα σκουπίζουμε καλά το κρέας.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε λίγο νερό, τόσο ώστε να μισοκαλύψει το κρέας, και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
  5. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  6. Ρίχνουμε τα ολόκληρα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
  7. Ρίχνουμε 100 ml ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Διαλύουμε τον πελτέ σε 150 ml νερό και τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
  10. Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια με το ζουμί τους και συμμαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Στο ποτήρι μας: Μια Γουμένισσα ή μια Ραψάνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT