1 ώρα
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι με κρεμμυδάκια, πρώτα σκουπίζουμε καλά το κρέας.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε λίγο νερό, τόσο ώστε να μισοκαλύψει το κρέας, και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
- Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τα ολόκληρα κρεμμυδάκια, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε 100 ml ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Διαλύουμε τον πελτέ σε 150 ml νερό και τον αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.
- Προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια με το ζουμί τους και συμμαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Στο ποτήρι μας: Μια Γουμένισσα ή μια Ραψάνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.