20'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το αρνάκι με μελιτζάνες αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Απλώνουμε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με το μισό λάδι.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τις ντομάτες, 100 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατοπίπερο και τη ρίγανη, ανακατεύουμε και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι.
- Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.