15' προετοιμασία
2 ώρες και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το αρνάκι στη λαδόκολλα με φρέσκα βερίκοκα και ροδάκινα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αρνάκι και το πασπαλίζουμε με αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών και το μέλι. Το «τρίβουμε» λίγο με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί καλά με τα υλικά.
  3. Kόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα απλώνουμε σε λεία επιφάνεια, το ένα πάνω στο άλλο. Ρίχνουμε στο κέντρο το αρνάκι και σκορπίζουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το δυόσμο, το δεντρολίβανο και τα φρούτα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο και τυλίγουμε καλά με τις δύο λαδόκολλες, δίνοντας το σχήμα πακέτου, ώστε να εγκλωβίσουμε μέσα τα υλικά και να μη διαφύγουν κατά το ψήσιμο.
  5. Δένουμε το πακέτο με σπάγγο μαγειρικής και το βάζουμε προσεκτικά σε ένα ταψί.
  6. Ψήνουμε το αρνάκι για 2 ώρες και 15 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, ανοίγουμε προσεκτικά (για να μην καούμε) τη λαδόκολλα και σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα και γύρω από το κρέας τα φρούτα και τα μυρωδικά.
  7. Συνοδεύουμε το αρνάκι στη λαδόκολλα με φρέσκα βερίκοκα και ροδάκινα με λευκό πιλάφι και πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήρι μας ένα χαρμάνι Ροδανού Syrah - Viognier, ένα Tempranillo, ένα κρητικό Λιάτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών