
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 17' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 37'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το ψήσιμο του αρνιού, προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε βαρύ πάτο ζεσταίνουµε το λάδι σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο για περίπου 7 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.
- Προσθέτουµε τους κύβους του αρνιού, την ντοµάτα, τον µαϊντανό, τη µέντα ή το δυόσµο, τον πελτέ ντοµάτας, τη δάφνη, το λευκό κρασί, αλατοπίπερο και 200 ml νερό.
- Μόλις πάρει βράση, µεταφέρουµε σε ταψί και βάζουµε στον φούρνο για 1 ώρα ή µέχρι να ψηθεί καλά το αρνί.
- Στο µεταξύ, σε ένα µπολ αναµειγνύουµε τα τρίµµατα ψωµιού, το κύµινο, την πάπρικα, την κανέλα και πιπέρι.
- Βγάζουµε το αρνί από το ταψί και το βάζουµε σε πιατέλα. Πετάµε τα φύλλα δάφνης.
- Μεταφέρουµε στον πολυκόφτη τα λαχανικά και τα υγρά από το ταψί. Ρίχνουµε µέσα και το µείγµα ψωµιού και χτυπάµε, µέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουµε το µείγµα σε κατσαρόλα και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Περιχύνουµε το αρνί, αλατοπιπερώνουµε και σερβίρουµε µε βρασµένα φρέσκα φασολάκια.