Αυτό το πιάτο κατσαρόλας είναι από τη ∆εέσα (Dehesa), µια µεσογειακή περιοχή µε αραιή βλάστηση στην επαρχία της Ουέλβα (Huelva). Για εκατοντάδες χρόνια σε αυτή την περιοχή βοσκούσαν ιβηρικά πρόβατα και χοίροι, και το πιάτο αυτό αποτελούσε παραδοσιακή συνταγή των βοσκών της περιοχής.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 17' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 37 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα µε βαρύ πάτο ζεσταίνουµε το λάδι σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το καρότο, την πιπεριά και το σκόρδο για περίπου 7 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν. Προσθέτουµε τους κύβους του αρνιού, την ντοµάτα, τον µαϊντανό, τη µέντα ή το δυόσµο, τον πελτέ ντοµάτας, τη δάφνη, το λευκό κρασί, αλατοπίπερο και 200 ml νερό. Μόλις πάρει βράση, µεταφέρουµε σε ταψί και βάζουµε στον φούρνο για 1 ώρα ή µέχρι να ψηθεί καλά το αρνί.
  2. Στο µεταξύ, σε ένα µπολ αναµειγνύουµε τα τρίµµατα ψωµιού, το κύµινο, την πάπρικα, την κανέλα και πιπέρι.
  3. Βγάζουµε το αρνί από το ταψί και το βάζουµε σε πιατέλα. Πετάµε τα φύλλα δάφνης. Μεταφέρουµε στον πολυκόφτη τα λαχανικά και τα υγρά από το ταψί. Ρίχνουµε µέσα και το µείγµα ψωµιού και χτυπάµε, µέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουµε το µείγµα σε κατσαρόλα και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουµε το κρέας, αλατοπιπερώνουµε και σερβίρουµε µε βρασµένα φρέσκα φασολάκια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών