Η συνταγή αυτή είναι εξαιρετικά απλή και εύκολη όμως το αποτέλεσμα θα κάνει και την πιο επιδέξια μαγείρισσα να θαυμάσει τη δημιουργία σας.

40' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Ζεματίζουμε τον αρακά σε νερό που κοχλάζει για 3 - 4 λεπτά.
  2. Τον σουρώνουμε.
  3. Σοτάρουμε τα κομμάτια αρνιού (σε δόσεις) σε αντικολλητικό τηγάνι σε 2 κουταλιές από το λάδι, για 3 - 4 λεπτά κάθε δόση, ίσα να ροδίσουν.
  4. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κομμάτια από το αρνί, τον άνηθο, το μαϊντανό, όλα τα κρεμμύδια, τον αρακά, αλατοπίπερο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  6. Βάζουμε 2 μεγάλες λαδόκολλες τη μία πάνω στην άλλη και λαδώνουμε με 2 κουταλιές από το λάδι.
  7. Αδειάζουμε στο κέντρο το μείγμα του μπολ.
  8. Δημιουργούμε ένα δέμα σαν φάκελο, φέρνοντας τις πλευρές της λαδόκολλας που περισσεύει πάνω από τα υλικά.
  9. Δένουμε με σπάγκο.
  10. Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε πολύ προσεκτικά το δέμα.
  11. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  12. Σερβίρουμε το κρέας με τον αρακά και τα ζουμιά που θα έχουν αφήσει τα υλικά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών