Διαδικασία
- Για το αρνί ξεκοκαλισμένο στη λαδόκολλα με αρακά ξεκινάμε και ζεματίζουμε τον αρακά σε νερό που κοχλάζει για 3 - 4 λεπτά.
- Τον σουρώνουμε.
- Σοτάρουμε τα κομμάτια αρνιού (σε δόσεις) σε αντικολλητικό τηγάνι σε 2 κουταλιές από το λάδι, για 3 - 4 λεπτά κάθε δόση, ίσα να ροδίσουν.
- Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κομμάτια από το αρνί, τον άνηθο, το μαϊντανό, όλα τα κρεμμύδια, τον αρακά, αλατοπίπερο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε 2 μεγάλες λαδόκολλες τη μία πάνω στην άλλη και λαδώνουμε με 2 κουταλιές από το λάδι.
- Αδειάζουμε στο κέντρο το μείγμα του μπολ.
- Δημιουργούμε ένα δέμα σαν φάκελο, φέρνοντας τις πλευρές της λαδόκολλας που περισσεύει πάνω από τα υλικά.
- Δένουμε με σπάγκο.
- Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε πολύ προσεκτικά το δέμα.
- Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Σερβίρουμε το κρέας με τον αρακά και τα ζουμιά που θα έχουν αφήσει τα υλικά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.