20'
προετοιμασία
22' τηγάνισμα
Σύνολο: 42'
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα κεφτεδάκια
Για τα μήλα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινά κεφτεδάκια με τηγανητά μήλα, ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια πολύ καλά.
- Πλάθουμε περίπου 18 κεφτεδάκια, κάπως πλακέ ή σαν σουτζουκάκια.
- Σε ένα βαρύ τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια (χωρίς αλεύρωμα) λίγα-λίγα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάζουμε τα τελευταία κεφτεδάκια και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε ή να το σκουπίσουμε, ρίχνουμε το βούτυρο και τα μήλα.
- Τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Σκορπίζουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και μαγειρεύουμε, κουνώντας το τηγάνι, για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γλασαριστούν τα μήλα.
- Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι να ζεσταθούν για 2 - 3 λεπτά.
- Σερβίρουμε, τα χοιρινά κεφτεδάκια με τηγανητά μήλα, με πράσινη σαλάτα, με κατσικίσιο τυρί και καρύδια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.