
15'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Κομμάτια: 20Διαδικασία
- Για το αρωματικό κέικ λαδιού με μανταρίνια, σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μανταρίνια για 4-5 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
- Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε καλά μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το μπράντι, τον πολτό μανταρινιού και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
- Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ.
- Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο, αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.
- Ξεφουρνίζουμε, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα (μόλις κρυώσει λίγο) και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Πασπαλίζουμε, το αρωματικό κέικ λαδιού με μανταρίνια, με τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και σερβίρουμε.