Με τα ζουμερά μανταρίνια της εποχής ετοιμάζουμε το πιο αρωματικό κέικ για τον πρωινό καφέ μας ή το απογευματινό μας τσάι. Περισσότερα γλυκά με τα εσπεριδοειδή στο «Γ» Φεβρουαρίου στις 12/02.

15' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μανταρίνια για 4-5 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
  3. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε καλά τη φόρμα.
  6. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
  7. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
  8. Προσθέτουμε το μπράντι, τον πολτό μανταρινιού και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν.
  9. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  10. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  11. Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ.
  12. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο, αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.
  13. Ξεφουρνίζουμε, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα (μόλις κρυώσει λίγο) και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  14. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών