ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ πορτοκάλι με μαχλέπιΚέικ πορτοκάλι με μαχλέπι
15' προετοιμασία
1 ώρα και 15' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: για 1 στρογγυλή φόρμα του κέικ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρωματικό κέικ λαδιού με μανταρίνια, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, τα μανταρίνια για 4-5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
  3. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  5. Έπειτα, τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  7. Λαδώνουμε καλά τη φόρμα.
  8. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
  9. Ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν.
  10. Προσθέτουμε το μπράντι, τον πολτό μανταρινιού και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν.
  11. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  12. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  13. Ελέγχουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο, αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.
  14. Ξεφουρνίζουμε, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα (μόλις κρυώσει λίγο) και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  15. Πασπαλίζουμε, το αρωματικό κέικ λαδιού με μανταρίνια, με ζάχαρη άχνη και το ξύσμα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών