15' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'

Υλικά

Τεμάχια: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για το αρωματικό μπέργκερ με κιμά αρνιού, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπέργκερ και τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε σε 4 μπέργκερ.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και λαδώνουμε τη σχάρα.
  4. Τη βάζουμε στο ψηλότερο ράφι και στερεώνουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί για να στάζουν μέσα τα υγρά και τα λίπη.
  5. Βάζουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα και ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τα θέλουμε μέτρια ψημένα.
  6. Αυξομειώνουμε ανάλογα το χρόνο.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ανοίγουμε τα ψωμάκια και μοιράζουμε τα υλικά σε στρώσεις.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με το χυμό λεμονιού, κλείνουμε τα ψωμάκια και σερβίρουμε τα μπέργκερ μας.

Συνοδεύουμε με Cabernet σκέτα ή σε χαρμάνια με Merlot, επίσης Μαυροτράγανο, Αγιωργίτικο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών