15'
προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'
Υλικά
Τεμάχια: 4Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για το αρωματικό μπέργκερ με κιμά αρνιού, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπέργκερ και τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε σε 4 μπέργκερ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και λαδώνουμε τη σχάρα.
- Τη βάζουμε στο ψηλότερο ράφι και στερεώνουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί για να στάζουν μέσα τα υγρά και τα λίπη.
- Βάζουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα και ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τα θέλουμε μέτρια ψημένα.
- Αυξομειώνουμε ανάλογα το χρόνο.
Σερβίρισμα
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ανοίγουμε τα ψωμάκια και μοιράζουμε τα υλικά σε στρώσεις.
- Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με το χυμό λεμονιού, κλείνουμε τα ψωμάκια και σερβίρουμε τα μπέργκερ μας.
Συνοδεύουμε με Cabernet σκέτα ή σε χαρμάνια με Merlot, επίσης Μαυροτράγανο, Αγιωργίτικο.